OSVIEŽUJÚCA KRÉMOVÁ TORTA

Ahojte! Vonku už máme krásne, priaznivé slnečné počasie, čo značí príchod jari a Veľkej noci. Jar patrí medzi moje najobľúbenejšie ročné obdobia. Všetko začína kvitnúť. Vonku nie je ani zima a ani príliš horúco a konečne môžem po zime vytiahnuť všetky moje šaty a sukne. Taktiež na jar oslavujem svoje a blogové narodeniny. Ako som už spomínala, k jari neodmysliteľne patrí aj Veľká noc. K tej sa mi zas spájajú sviatky, oblievačka a kopa jedla. Dnes by som sa s vami chcela podeliť o jeden recept na skvelú tortu, ktorou môžete ponúknuť vašich oblievačov.




KORPUS:
♥  6 vajíčok
♥ 180g kryštálového cukru
♥ 60ml vody
♥ 60ml oleja
♥ 220g hladkej múky
♥ 1/2 prášku do pečiva
♥ štipku soli

KRÉM:
♥ 250g mascarpone
♥ 500g jemného tvarohu
♥ 1 šľahačkovú smotanu
♥ 3PL kokosu
♥ práškový cukor podľa uváženia

GANACHE POLEVA:
♥ 100ml 33% smotany
♥ 150g bielej čokolády (kľudne aj tých 200g)
♥ trošku masla
♥ potravinárske farbivo

NA DOZDOBENIE:
♥   ovocie, čokoládky, zdobítka


1. Oddelíme si žĺtky a bielka
2. Bielka s cukrom vyšľaháme dotuha
3. Postupne zašľahaváme po jednom žĺtku, pridávame aj olej a vodu
4. Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Preosiatú zmes zľahka vmiešavame do cesta.
5. Pečieme 45 minút pri teplote 180 stupňov
6. Krém si pripravíme vyšľahaním všetkých potrebných surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
7. Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo : plát-jahody-krém-plát.
 8. Gonache polevu si vytvoríme nasledovne: Roztopíme čokoládu, pridáme farbivo, smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja. Potom vmiešame trošku masla.
9. Tortu polejeme touto našou polevou. 
10. Zdobíme, zdobíme, zdobíme...




Dobrú chuť a VESELÚ VEĽKÚ NOC!

Zdroj receptu: facebook


Nina

2 komentáre:

♥ MILUJEM VAŠE KOMENTÁRE♥

Instagram